Verhoek Hygienic

TIPS: Hoe vang je zelf ratten?

TIPS: Hoe vang je zelf ratten?

Naast een overlast van muizen zou u ook een overlast kunnen krijgen / hebben van ratten. Ratten vangt men op een andere manier dan muizen en wij bieden daarom graag hulp aan. Vandaar dat wij in deze blog een aantal tips geven over hoe u het beste ratten kunt vangen.  

Ratten kunnen voorkomen in uw tuin, buitenplaats of zelfs in huis. Om dit tegen te gaan is het van groot belang dat u samenwerkt met uw buren. Verhoek Hygienic helpt u graag bij het voorkomen van een verdere uitbraak van ratten door u een aantal tips te geven.

Stap 1: Waar komen de ratten vandaan?

In veel gevallen trekt u ratten in en rondom uw tuin aan door de volgende factoren die te vinden zijn in uw tuin: een kippenhok, vogelkooi, konijnen of voldoende schuil- en nestelplaatsen. Deze factoren zorgen ervoor dat er ratten aangetrokken worden in uw tuin. Een rattenpopulatie groeit dan ook wanneer er voldoende voedsel en nestelgelegenheden aanwezig zijn. Zorg er dus voor dat er geen voedsel voor hen aanwezig is. Des te minder voedsel er aanwezig is, des te eerder de ratten afkomen op een rattenval.

Stap 2: Hoe maak je een rattenval aantrekkelijk?

Wij adviseren om een rattenval aan te schaffen en deze te plaatsen in een rattenkist. Deze professionele rattenvallen kunt u bij ons bestellen en neem hiervoor gerust vrijblijvend contact op!  Als professioneel ongediertebestrijder adviseren wij u om deze rattenval zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor de ratten. Dit kunt u doen door de rattenval heerlijk te prepareren met onder andere het volgende lokaas:

  • Graansoorten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Knollen
  • Bladgroente
  • Bedorven voedselresten

Ook zou u eventueel papiersnippers in de rattenval kunnen leggen. Op deze manier hebben ratten het gevoel dat zij het als een nestelplaats kunnen gebruiken. Verder is het van belang dat u geduld heeft en dat de ratten eerst kunnen werken aan de nieuwe situatie in hun omgeving.

Tip: zorg er voor dat u niet teveel lokaas op de rattenval plaatst. Ratten zijn erg slim en indien er teveel lokaas in de rattenval aanwezig is, is de kans groot dat de ratten het van de klem afeten waardoor de klem niet af gaat.

Stap 3: Hoe plaats je de rattenval?

Stap drie is het plaatsen van de rattenval, maar waar lopen deze ratten? Let op: ook ratten lopen strak langs muren, dus plaats de rattenval altijd met de klem naar een muur, wand of hek. Wij geven als advies om meerdere rattenvallen te plaatsen zodat uw vangkans groter is. Het beste is om de 5 meter een rattenval te plaatsen met lokaas. Zorg er ook voor dat u altijd latex of andere handschoenen draagt bij het controleren van de rattenvallen. Ratten kunnen namelijk afschrikken van menselijke geuren en op deze manier kunt u dat voorkomen. Daarnaast zal dit ook bescherming bieden tegen het inklappen van de rattenklem.

Geen vangst? Neem contact op

Algehele hygiëne is erg belangrijk om een uitbraak van ratten te voorkomen. Zorg dus dat uw leefomgeving verder schoon is. Voorkom ook dierenleed door de rattenval op de juiste manier neer te zetten. Daarom adviseren wij onze rattenvallen die te verkrijgen zijn bij ons, zodat ratten niet te hoeven lijden.

Heeft u na bovenstaande maatregelen geen vangst? Neem dan contact op zodat wij u verder kunnen helpen met eventuele maatregelen! Bel met 038 202 26 68 of stuur een e-mail naar info@hygienic.nl. U kunt ook gebruikmaken van het contactformulier op onze website. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.