Gevelreiniging

Gevelreiniging is een specialistische klus die voor uzelf vaak lastig uit te voeren is. Dit heeft te maken met de middelen die worden gebruikt, de werkwijze die wordt gehanteerd en de grote hoogtes waarop deze werkzaamheden vaak moeten worden uitgevoerd. Verhoek Hygienic is gespecialiseerd in deze klus. Wij helpen u graag met onze vakkennis!

Gevelreiniging - Dak-, gevel- & terreinreiniging - Verhoek Hygienic

Gevelreiniging

Door de grote oppervlakte hebben gevels vaak veel te lijden door invloeden van weer en wind, in combinatie met luchtvervuiling. Hoewel dit zeer geleidelijk gaat, is na verloop van tijd toch duidelijk te zien dat de gevel grijs en grauw wordt. Dit gaat uiteraard ten koste van de uitstraling van het pand. Daarnaast kan het reinigen van gevels worden gezien als duurzame investering voor het behoud van uw pand.

Twee manieren om het hardnekkige vuil van de gevel laten reinigen

Voor het reinigen van gevels kunnen we twee methodes toepassen. Een veel gebruikte methode is het gebruik van heet watertechniek (stoomreiniging), waarbij de kracht van het water in combinatie met warmte wordt aangepast op het materiaal waarvan de gevel gemaakt is, om zo het vuil te verwijderen.

Een andere methode is de unieke schuimmethode van Verhoek Hygienic. Dit is een techniek die wij hebben ontwikkeld voor het reinigen van materialen die beschadigd raken door de heet watertechniek (stoomreiniging). Deze techniek heeft de voorkeur voor bijvoorbeeld monumentale gebouwen of poreuze oppervlaktes die snel beschadigd raken.

Een behandeling met de unieke schuimmethode, zal de structuur van het gevelmateriaal niet aantasten, omdat deze techniek gericht is op het losweken van de vervuiling. De natuur (regenwater) zal deze vervuiling uiteindelijk wegspoelen.

Indien u snel resultaat wilt, kunnen wij na de schuimbehandeling de gevel met lage druk (30 tot max.100 bar, afhankelijk van het oppervlakte) na spuiten voor een direct resultaat.

Schoonmaken van de gevel met milieuvriendelijke middelen

Verhoek Hygienic kiest er bewust voor om indien de situatie het toelaat milieuvriendelijke middelen te gebruiken voor het schoonmaken van gevels. Zo doen wij ons best om het milieu zo min mogelijk te belasten. Daarnaast hebben deze middelen een zeer goede effectieve werking zonder de kleur en structuur van het gevelmateriaal aan te tasten. Indien de gevel niet met onze milieuvriendelijke middelen gereinigd kan worden, maken wij gebruik van zwaardere middelen om toch tot het gewenste effect te komen.

Persoonlijk advies over gevelreiniging

Heeft u vragen, of wilt u graag vrijblijvend persoonlijk advies op maat? Wij helpen u graag verder met onze expertise, neem gerust contact met ons op.

Vraag een gratis proefvlak aan!

Bent u benieuwd naar het resultaat? Probeer het gratis! Vul het contactformulier in onderaan de pagina. 

Hygiƫnisch wonen en werken, van dak tot kruipruimte.

Contact Heeft u een vraag?

We gaan veilig en zorgvuldig met je gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring »
Een ogenblik geduld…
arrows-right facebook instagram linkedin whatsapp