Verhoek Hygienic

Dakreiniging

Dakpannen reinigen

Verhoek Hygienic is gespecialiseerd in dakreiniging. We kunnen diverse methodes hanteren om dakpannen te reinigen. Er kan worden gekozen voor het reinigen waarbij wordt gebruikgemaakt van de unieke schuimmethode van Verhoek Hygienic of de heetwatertechniek (ook wel bekend als hogedrukreiniging) . De keuze tussen deze methodes is afhankelijk van uw voorkeuren, uw wensen én de situatie. Uiteraard kunnen wij u hierin adviseren.

De verontreiniging van het dak wordt vooral gevormd door algenvorming (groene of gele aanslag op het dak), maar atmosferische vervuiling (zwarte aanslag) speelt ook een grote rol. Algen kunnen zich goed ontwikkelen in schaduwrijke omstandigheden waarbij het vochtgehalte hoog is. De hardnekkige aanslag zal zich dan ook vooral in de herfst- en winterperiode ontwikkelen.

Gratis proberen? Dat kan!

Dak laten reinigen met biologisch afbreekbare reinigingsmiddelen

Voor iedere methode die wij toepassen om de daken te reinigen, gebruiken wij uitsluitend biologisch afbreekbare reinigingsmiddelen. Wij maken een bewuste keuze hiervoor we ernaar streven zoveel mogelijk milieuvriendelijke middelen te gebruiken. Daarnaast kunnen agressieve middelen de kleur en structuur van het dak aantasten.

Reinigen van dakpannen met stoomtechniek

Bent u op zoek naar een reinigingsmethode waarbij u snel resultaat ziet? Dan adviseren we in veel gevallen het reinigen van dakpannen met de stoom techniek. Deze keuze kan worden gemaakt als u er belang bij heeft dat het dak direct een schone uitstraling krijgt, bijvoorbeeld als u plannen heeft om het huis te verkopen. Deze methode is alleen geschikt als de dakpannen in goede staat zijn.

Wij zullen altijd een gratis proefvlak voor u op uw dak of oppervlakte plaatsen, zodat u er zeker van bent dat het resultaat naar wens is.

Dakpannen laten schoonmaken met de schuimmethode

U kunt de dakpannen ook laten schoonmaken met de schuimmethode. Veel mensen geven de voorkeur aan deze optie omdat de dakpannen vaak wat ruwer worden door de reiniging met hoge druk. Hierdoor kan de vorming van algen veel sneller ontstaan. Een behandeling met schuim zal de structuur van de dakpannen niet aantasten. Het is een methode die erop is gericht om de algen los te weken. Het regenwater zal de algenvorming uiteindelijk wegspoelen. Het effect van deze methode zal iets later zichtbaar zijn, maar zal er niet minder om zijn.

Wat kan ik van een dakschuimbehandeling verwachten?

  • Kwetsbare oude dakpannen of leien kunnen zonder probleem worden behandeld.
  • Uw dakpannen of leien worden niet ruw omdat wij spuiten met lage druk (geen hogedrukspuit).
  • Voor het sprayen hanteren wij een prijs van €1,59 per vierkante meter (incl. btw).
  • Een gemiddeld dak van 200 m2 kost zo dus slechts 318,00 (incl. btw).
  • Na de 1e spraybeurt is uw dak na 1 jaar voor 70 á 80% schoon.
  • Na de 2e spraybeurt is uw dak na 2 jaar voor 90 á 100 % schoon.
  • Na de 3e spraybeurt is uw dak weer brand schoon.
  • Wij bellen u elk jaar op om te vragen of u uw dak of een dak deel wilt laten sprayen.
  • Betonpannen worden ook schoon met ons schuim. Het is goed om te weten dat betonpannen niet kleur echt zijn, wanneer de pannen schoon worden kan er kleurverschil zichtbaar worden.

De schuimmethode is een uitstekende methode voor kwetsbare pannen. Wanneer wij inschatten dat het dak niet kan worden gereinigd met onze contactloze techniek, gaan we dan ook over op de heet watertechniek.

Persoonlijk advies over dakreiniging?

Kunnen wij u helpen met het reinigen van uw dak? Of wilt u graag vrijblijvend persoonlijk advies. Wij helpen u graag verder met onze expertise, neem gerust contact met ons op.

Vraag een gratis proefvlak aan!

Ben je benieuwd naar het resultaat? Probeer het gewoon gratis. Vul direct onderstaand formulier even in!