Verhoek Hygienic

Hout aantastende insecten, zoals houtworm of boktor, bestrijden?

Heeft u onlangs kleine gaten en beschadigingen in uw houtwerk geconstateerd? Waarschijnlijk heeft u dan te maken met houtworm, boktor of ander ongedierte. Om verdere beschadiging tegen te gaan is het verstandig dit probleem zo snel mogelijk aan te pakken. Verhoek Hygienic is gespecialiseerd in het professioneel bestrijden van hout aantastende insecten en schimmels.

Soorten ongedierte

Soorten ongedierte

De meest voorkomende soorten insecten die ons hout aantasten zijn de houtworm, boktor, bonte knaagkever en spinthoutkever. Deze kleine dieren leven vaak in de zachtere delen van het hout en bouwen een heel gangenstelsel in het houtobject. Ze vermenigvuldigen zich vrij snel, waardoor in korte tijd een groot houtoppervlak schade ondervindt. Wij als mensen signaleren de aanwezigheid van hout aantastende insecten pas als we uitvliegopeningen en/of boormeel kunnen zien. Dit duidt op ongewenst leven in uw meubelstuk, houten vloer of dakconstructie.

Problemen met houtworm of boktor? Wacht niet te lang!

Problemen met houtworm of boktor? Wacht niet te lang!

Kasper Verhoek

Neem direct contact op!

Vraag vrijblijvende offerte aan!
Houtworm bestrijding

Houtworm bestrijding

Veelal gaat het om de houtworm. Door houtworm bestrijding kan deze kleine insect effectief worden verwijderd. Houtworm bestrijding werkt meestal via een oppervlaktebehandeling. Met een bestrijdingsmiddel bespuit een specialist het aangetaste gebied. Voorwaarde voor een goed resultaat is dat het onbewerkt hout betreft. Als het hout geverfd is of in de was staat, kan het namelijk geen bestrijdingsmiddel opnemen.

Andere methodes van houtworm bestrijding

Als bovenstaande behandelmethode niet geschikt is voor uw type houtwerk omdat het bewerkt is, dan bestaat de mogelijkheid om bestrijdingsmiddel te injecteren in plaats van te spuiten. Op de meest onopvallende plekken in het hout wordt dan via een speciale injector de vloeistof in het hout geperst. De gaatjes die hierdoor ontstaan, worden na afloop zorgvuldig gedicht met houtvuller, zodat deze niet zichtbaar zijn. Andere behandelopties zijn de zogenaamde heteluchtmethode die door warmte alle aanwezige hout aantastende insecten doodt, invriezen (dit duurt circa 2 weken), de zuurstofarmelucht-methode en vergassing.

Boktor bestrijden

Boktor bestrijden

Naast de houtworm is de boktor een hout aantastende insect die veel schade kan veroorzaken. Deze insecten maken grotere openingen in het hout dan houtwormen en leven vaak ook veel dieper in het hout.

Een boktorbehandeling is daarom intensiever dan een houtwormbehandeling. We krabben de boorgangen los en boren gaten om de pluggen in te slaan. Vervolgens injecteren we pluggen met boktorbestrijdingsmiddel, waarna we indien nodig nog een oppervlaktebehandeling uitvoeren.

Het lastige van boktor bestrijden, is dat het vaak om diepliggende gebieden in het hout gaat. De daadwerkelijke schade is daardoor pas na een grondige inspectie goed te beoordelen. Verhoek Hygienic zal altijd de beste methode kiezen om het probleem professioneel aan te pakken.

Veiligheid staat voorop

Na een uitgebreide inventarisatie krijgt u vakkundig advies over de ontstane schade en de meest passende methode van bestrijding. De specialisten die de gekozen methode in de praktijk gaan brengen werken volgens strenge veiligheidsnormen. Ook u en uw omgeving kunnen verzekerd zijn van een veilige aanpak.

Heb je nog vragen?

Wij staan voor hoge kwaliteit en persoonlijke service voor een scherpe prijs

Verhoek Hygienic

Kettingweg 2
8281 PN Genemuiden

Contact

038 20 22 668
info@hygienic.nl

Neem contact met ons op