Verhoek Hygienic

Een ratten- of muizenplaag zelf voorkomen

Een ratten- of muizenplaag zelf voorkomen

In onze vorige blog heeft u kunnen lezen dat ratten en muizen veel schade kunnen veroorzaken voor uw gezondheid. Ook kunnen zij veel schade aanbrengen in en rondom uw woning of bedrijf. Vandaar is het belangrijk om een ratten- of muizenplaag te voorkomen. 

Door middel van een aantal tips willen wij u helpen om een ratten- of muizenplaag te voorkomen. Het is namelijk van belang dat u uw omgeving niet aantrekt voor muizen en ratten.

Hoe voorkom ik een ratten- of muizenplaag?

Een verzorgde omgeving is erg belangrijk om een ratten- of muizenplaag te voorkomen. Om ervoor te zorgen dat er geen schade aan uw omgeving wordt toegebracht, is het van belang om de volgende stappen door te voeren:
1. Maak regelmatig uw huis of bedrijf schoon. Zorg ervoor dat er geen etensresten zijn, aangezien dit een voedselbron is voor de muizen en ratten.
2. Bewaar uw voedselvoorraad in afgesloten ruimtes of opbergdozen.
3. Dicht openingen in uw huis of bedrijf goed af, zodat muizen of ratten niet onder andere over kabelgoten zich kunnen verplaatsen.
4. Zorg ervoor dat alle overbodige spullen opgeruimd zijn. Muizen en ratten houden ervan om schuil- en nestgelegenheid te creëeren.
5. Tocht en lucht de woning of het bedrijf regelmatig. Muizen en ratten zijn namelijk gek op vochtige plekken.
Bovenstaande tips helpen om een ratten- of muizenplaag te voorkomen.

Neem contact op

Heeft u al last van een muizen- of rattenplaag? Neem dan contact op! Bel met 038 202 26 68 of stuur een e-mail naar info@hygienic.nl. U kunt ook gebruikmaken van het contactformulier op onze website. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.