Verhoek Hygienic

Het gevaar van een rattenplaag

Het gevaar van een rattenplaag

 

Wist u dat een muizen- of rattenplaag veel gevaar met zich meebrengt? Ratten en muizen staan er namelijk om bekend dat zij ziektes kunnen verspreiden. Daarnaast kunnen zij dankzij het knagen enorm veel schade aan uw huis of bedrijf veroorzaken. 

Door middel van het verspreiden van urine, uitwerpselen en speeksel kunnen ratten en muizen ziektes verspreiden. De rat als de muis hebben beiden invloed op uw gezondheidsrisico. Beide diersoorten zijn namelijk dragers van virussen, parasieten en bacteriën die een negatieve invloed kunnen hebben op zowel de gezondheid van u als van uw huisdier. Vooral als u een schaafwond of een sneetje in uw huid heeft, is de kans groot dat u ziek wordt van een door rat besmette omgeving.

Welke ziektes kunnen ratten en muizen verspreiden?

Ratten staan er om bekend om geassocieerd te worden met de pest, maar er zijn meer ziektes die zowel de rat als de muis kan verspreiden. Onderstaande ziekteverwekkers zijn zowel van invloed op mens als huisdier en kunnen verspreid worden door ratten en muizen:

  • Salmonella bacterie
  • Ziekte van Weil
  • Rattenbeetkoorts

Hoe kun je ziek worden van deze knaagdieren?

Ratten en muizen kunnen ziektes overbrengen door een besmette omgeving te creëeren. Dit kan op meerdere manieren. Mens en huisdier kunnen niet alleen ziek worden van het in contact komen met uitwerpselen of met de dieren zelf. Niet alleen door rechtstreeks contact, maar ook door het inademen van de besmette lucht, het eten van besmet voedsel of als men gebeten of gekrabt wordt door een rat of een muis is de kans groot dat u besmet wordt.

Huisdieren kunnen besmet worden doordat zij besmet water drinken of hierin zwemmen. Daarnaast kunnen o.a. katten besmet worden doordat ze ratten en muizen vangen.

Vandaar dat het van belang is dat u een muizen- of rattenplaag bestrijd om ziektes te voorkomen voor zowel u als voor uw huisdier.

Neem contact op

Last van een muizen- of rattenplaag? Neem dan contact op! Bel met 038 202 26 68 of stuur een e-mail naar info@hygienic.nl. U kunt ook gebruikmaken van het contactformulier op onze website. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.