Verhoek Hygienic

Hoe voorkom je hinder en schade door de klustervlieg?

Hoe voorkom je hinder en schade door de klustervlieg?

In onze vorige blog gaven wij aan wat een klustervlieg is en wat voor schade het kan veroorzaken. Deze week zullen wij bespreken hoe u dit het beste zelf kunt voorkomen. Wij zullen in deze blog aangeven welke stappen u zelf kunt ondernemen om te voorkomen dat klustervliegen hinder en schade veroorzaken binnen uw woning of bedrijfspand.

Wilt u graag meer zekerheid over het voorkomen van klustervliegen of andere ongedierten? Dat kan! Wij komen graag bij u langs voor een bedrijfsscan voor de zakelijke markt vanaf maar €397 excl. BTW. 

 

Hoe voorkom je klustervliegen?

De klustervlieg gaat op zoek naar een overwinteringsplaats in het najaar en kunnen hierdoor veel hinder en irritatie veroorzaken. Daarnaast kunnen zij onder andere ziektes overbrengen en uw meubels aantasten. Deze informatie is ook weergegeven in onze vorige blog. Om dit tegen te gaan kunt u de volgende stappen ondernemen:

1. Verwijderen van broedplaatsen

Het verwijderen van broedplaatsen is van zeer belang om te voorkomen dat de klustervliegen zich kunnen uitbreiden. Zij leggen namelijk hun eitjes in plekken zoals rottend voedsel. Zorg er dus voor dat rottend voedsel gelijk verwijderd is en ruim etensresten op. Ook is het van belang dat de afvalbakken regelmatig geleegd worden. Hierdoor voorkom je al een groot deel van de uitbreiding van de klustervliegen.

2. Ruim uitwerpselen van huisdieren regelmatig op

Uitwerpselen van huisdieren zoals kat, hond of van uw konijn kunnen klustervliegen aantrekken. Om dit te voorkomen kunt u het beste regelmatig de uitwerpselen verwijderen. Klustervliegen zien de uitwerpselen namelijk als een broedplaats en leggen daar hun eitjes in.

3. Maak gebruik van goed sluitende horren

Klustervliegen gaan in het najaar op zoek naar een overwinteringsplaats. Dit is vaak in een omgeving zoals uw woning of bedrijfspand. Om te voorkomen dat de klustervliegen naar binnen komen, is het van belang dat u gebruik maakt van een goed sluitende hor voor de ramen en deuren.

Contact

Volgende week een nieuwe blog met informatie over het zelf tegengaan van de klustervlieg. Heeft u last van klustervliegen? Of heeft u andere tips of vragen? Neem dan contact op zodat wij u verder kunnen helpen met eventuele maatregelen! Bel met 038 202 26 68 of stuur een e-mail naar info@hygienic.nl. U kunt ook gebruikmaken van het contactformulier op onze website. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.