Verhoek Hygienic

Klustervliegen tegengaan doe je zo!

Klustervliegen tegengaan doe je zo!

In onze vorige blog was beschreven hoe jij kan voorkomen dat je schade en hinder hebt dankzij klustervliegen. Om hier verder op in te gaan bespreken wij deze week wat jij het beste kunt doen om de klustervliegen tegen te gaan.

Klustervliegen tegengaan doe je zo!

Om een zwerm klustervliegen te voorkomen kun jij meerdere acties ondernemen. Deze acties zijn beschreven in onze vorige blog!  Echter, het kan natuurlijk ook voorkomen dat het al te laat is om de klustervliegen te voorkomen. Zet dan de ramen van je bedrijfspand tegen elkaar open of zuig de klustervliegen op met een stofzuiger.

Een andere manier is om met een bestrijdingsmiddel te werk te gaan. Dit heeft alleen zin indien jij weet waar de cluster zich ophoudt. Als deze locatie goed bereikbaar is zou je alsnog eerst met een stofzuiger te werk kunnen gaan. Houdt er wel rekening mee dat je de klustervliegen niet te veel verontrust, aangezien zij zich dan door het bedrijfspand heen kunnen verspreiden. Als je wel met een bestrijdingsmiddel te werk gaat, houdt er dan rekening mee dat de kans dat je een gaatje mist, erg groot kan zijn. Daarnaast moet je na het bestrijden het bedrijfspand goed ventileren. Bij een groot bedrijfspand ben je zo een aantal dagen bezig met bestrijden.

Ook zou je gebruik kunnen maken van een kleefstrip. Echter, dit werkt alleen tegen aan aantal vliegen, maar honderden en of duizenden kunnen hier niet mee tegengehouden worden. Voor de prijs van de tientallen kleefstrips die je dan gaat gebruiken, is het verstandiger om een specialist zoals ons in te huren. Hiervoor kunt u contact opnemen via deze link. 

Tot slot zou je kunnen kiezen voor een vliegenmepper. Een nadeel is dat je wel hier een fulltime taak aan hebt om alle klustervliegen te bestrijden. De beste optie om zelf de klustervliegen te bestrijden is om gebruik te maken van de stofzuiger. Let op: er kunnen altijd nog veel klustervliegen achterblijven doordat deze in naden en kieren zijn verborgen.

Om volledig van de klustervliegen af te komen kunnen wij jou helpen! 

Contact

Lukt het niet meer om zelf de klustervliegen tegen te gaan? En heb jij de volgende fases al doorstaan?

  • Geen idee hebt waar de klustervliegen vandaan komen
  • Overlast in andere delen van de woning
  • Last van ongedierte
  • De klustervliegen zich blijven vermenigvuldigen

Neem dan contact met ons op zodat wij ervoor kunnen zorgen dat u verlost bent van bovenstaande situaties.

Bel met 038 202 26 68 of stuur een e-mail naar info@hygienic.nl. U kunt ook gebruikmaken van het contactformulier op onze website. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.