Verhoek Hygienic

Muizen en ratten houden ook van snoepgoed!

Muizen en ratten houden ook van snoepgoed!

Het is december en dat betekent een maand vol fijne feestdagen en genieten van de sinterklaas- en kerstsferen. Een maand waarbij men geniet van lekker eten en drinken en dus ook een maand waarin ongedierte aangetrokken wordt. Want ook muizen en ratten zijn dol op snoepgoed! 

De pepernoten die deze week gestrooid zullen worden tijdens sinterklaasavond zijn erg aantrekkelijk voor muizen en ratten. ’s nachts zullen zij actief worden om het strooigoed op te eten. Daarnaast zijn de omstandigheden in uw bedrijfspand ideaal voor ratten en muizen. Het is namelijk een lekkere warme omgeving tijdens de wintermaanden en daarom de ideale plek om te nestelen. De kruimels die achterblijven van al het snoepgoed bieden extra gelegenheid aan. Eén pepernoot is al voldoende voor een muis om een gehele dag door te brengen. Kortom, de perfecte situatie voor ratten en muizen!

Vieren jullie ook sinterklaas in uw bedrijfspand? En laat je schoenen vullen met snoepgoed voor de kinderen? Wij adviseren om deze schoenen dan in de ochtend te vullen en niet de avond ervoor. Hierdoor zijn de muizen en ratten niet al actief de avond ervoor. Daarnaast zijn de muizen en ratten ook geïnteresseerd in het cadeaupapier, aangezien ze deze kunnen gebruiken om te nestelen.

Om te voorkomen dat muizen en ratten niet uw bedrijfspand binnen sluipen om al het snoepgoed mee te nemen en er van door te gaan met het cadeaupapier, kunt u het beste uw bedrijf checken op gaten en kieren. Door de kleinste gaten kan het ongedierte al naar binnen komen. Daarnaast is het belangrijk om uw bedrijfspand schoon te houden. Maak na het sinterklaasfeest dus gelijk uw pand goed schoon, zodat geen pepernoten achter blijven. Check ook achter kasten en onder tafels en banken of alle pepernoten verdwenen zijn. Iedere pepernoot kan namelijk een muis aantrekken en dat is niet wat je graag wil na deze gezellige feestdagen.

Zorg er dus voor dat muizen en ratten niet binnen kunnen treden. Muizen hebben maar een halve centimeter nodig om bij al het snoepgoed te komen en ook ratten kunnen door gaten en kieren van 1 cm. Kortom, zorg voor goede preventie zodat u geen last heeft van dit ongedierte!

Wilt u toch zeker zijn dat de muizen en ratten uw sinterklaasfeest niet gaan overnemen? Dat kan! Wij komen graag bij u langs voor een bedrijfsscan voor de zakelijke markt vanaf maar €397 excl. BTW. 

Neem gerust contact met ons op via 038 202 26 68 of stuur een e-mail naar info@hygienic.nl. U kunt ook gebruikmaken van het contactformulier op onze website. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.