Verhoek Hygienic

TIPS: Hoe vang je zelf muizen?

Muizen vangen

Heeft u preventieve maatregelen ondernomen om muizen te bestrijden maar heeft u nog steeds overlast? Wij helpen u hiermee! In deze blog geven wij een aantal tips om alsnog zelf maatregelen te ondernemen om deze overlast tegen te gaan.

Nadat er preventieve maatregelen zijn genomen, kunt u kiezen om gif of een klem in te zetten. Ons advies is om een klem te plaatsen, aangezien er een mogelijkheid is dat het gif een slechte reactie geeft op het milieu. Om deze redenen geven wij het advies om een muizenklem te plaatsen op de plaats delict.

Stap 1: Waar komen de muizen vandaan?

Het is van belang dat u weet waar de overlast ontstaat. Muizen kunnen zich gemakkelijk door kleine ruimtes verplaatsen door het gehele huis. Ten eerste kunt u de muis volgen – indien u hem heeft gezien – naar de ingang waar hij naar toe rent. Een muis rent immers rechtstreeks naar de in- / uitgang waar hij vandaag komt indien hij zich bedreigd voelt. Let op: ieder gat waar een markeerstift doorheen past is een ruimte waar ook tevens een muis door heen kan. Houdt dus in de gaten dat u deze gaten dicht voordat u gebruik maakt van een muizenklem. Zie hiervoor ook de tips voor preventieve maatregelen in onze vorige blog. U kunt deze gaten dichten met cement, rvs of speciale muizen kit die u bij ons kunt aanschaffen. Indien u geen muis heeft gezien maar toch schade ziet aan voedselverpakkingen of binnen uw woning, dan zou u op deze plek een muizenklem kunnen zetten.

Stap 2: Waar plaats je de muizenklem?

Nadat u weet waar de muizen vandaan komen is het van belang om de muizenklem op de juiste manier te plaatsen. Wanneer een muis van A naar B rent, rent hij strak langs de muur. Het komt dus sporadisch voor dat een muis oversteekt over de breedte van een kamer. Dit zal een muis alleen doen indien er iemand in de ruimte binnenkomt waardoor de muis schrikt en zo snel mogelijk naar de in- / uitgang terug rent. Omdat muizen langs een muur lopen is het van belang om de muizenklem met de slagkant naar de muur te plaatsen. Op deze manier vergroot u de kans om een muis te vangen.

Stap 3: Hoe plaats je de muizenklem?

Stap drie is het plaatsen van de muizenklem. Wij raden aan om pindakaas of speculoos te plaatsen op de muizenklem aangezien muizen aangetrokken worden door deze geur. De kans dat u een muis vangt is op deze manier groter. Indien u geen vangst hebt zou u eventueel originele vette mayonaise kunnen gebruiken. Ook dit voedselproduct zorgt ervoor dat de kans op een vangst groot is.

Geen vangst? Neem contact op

Heeft u na bovenstaande maatregelen geen vangst? Neem dan contact op zodat wij u verder kunnen helpen met eventuele maatregelen! Bel met 038 202 26 68 of stuur een e-mail naar info@hygienic.nl. U kunt ook gebruikmaken van het contactformulier op onze website. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.