Vliegen Alles over vliegen bestrijden!

Vliegen vermenigvuldigen zich snel en als je niet oplet heb je zo last van een grote vliegenplaag! Wat je er tegen kunt doen? Lees snel verder!

In Nederland zijn er zo’n 5.100 soorten vliegen en muggen geregistreerd. Je kunt last hebben van bijvoorbeeld de huisvlieg, vleesvlieg/bromvlieg, fruitvlieg of klustervlieg.

Waar komen de vliegen op af?

Bepaalde soorten vliegen ontwikkelen zich binnen enkele dagen van eitje tot volwassen insect. Wanneer een vliegenprobleem niet wordt aangepakt, kunnen ze zich dan ook razendsnel ontwikkelen tot een ware plaag.

Voedsel(resten) trekken vliegen aan, want daar kunnen ze van eten en hun eitjes in leggen. Ook een dood dier, denk aan een rat of een muis, trekken vliegen aan.

Sommige vliegensoorten komen juist af op gebouwen, omdat ze daar willen overwinteren. Wanneer deze soorten niet worden besteden, komen ze ieder jaar naar dezelfde plaats terug om te overwinteren! Naast gebouwen, kunnen deze vliegen bijvoorbeeld ook overwinteren op een zolder in een huis.

Zijn vliegen gevaarlijk?

Een vliegenplaag kan voor overlast zorgen in huis of in het bedrijf, zeker als ze met grote aantallen zijn. Daarnaast vormen sommige vliegensoorten een gezondheidsrisico, doordat ze ziektes kunnen verspreiden. Denk daarbij aan ziektes zoals salmonella, cholera, tuberculose en parasieten! Vliegen vormen een risico voor onder andere jezelf, medewerkers, klanten en (huis)dieren.

Naast het gezondheidsrisico dat vliegen vormen, kunnen ze ook etenswaren bederven en keukengerei en opslagen besmetten. Er zijn zelfs vliegen, zoals de paardenvlieg, die mensen bijten! Zorg er daarom voor dat je zo snel mogelijk

Hoe kun je vliegen bestrijden?

Wanneer je met een klein aantal vliegen te maken hebt, kun je zelf aan de slag met bijvoorbeeld een vliegenspray en de vliegenmepper. Wanneer je te maken hebt met een plaag en er honderden of zelfs duizenden vliegen rondvliegen, dan is het tijd om een professionele ongediertebestrijder in te schakelen.

Ongeacht hoe groot de overlast is, is het cruciaal om de oorzaak aan te pakken:

  • Dicht kleine gaatjes in je woning of het gebouw. Vliegen komen namelijk vaak binnen via naden en kieren.
  • Ruim voedselresten zo goed mogelijk op. Zorg dat je voedsel bewaart in afgesloten bakken en laat niet onnodig eten staan in de keuken.
  • Plaats vuilnisbakken en/of containers niet te dicht bij de ingang van je woning of bedrijf. Het afval trekt vliegen aan, en die kunnen anders makkelijker naar binnen vliegen.
  • Besteed veel aandacht aan hygiëne. Hoe beter de hygiëne is, hoe minder vliegen en ander ongedierte je aantrekt. Dit geldt voornamelijk voor keukens en opslagruimtes, maar controleer ook zolders en kruipruimtes regelmatig op ongedierte.

Vliegenbestrijding door Verhoek Hygienic

De speciaal opgeleide ongediertebestrijders van Verhoek Hygienic hebben de kennis en middelen om vast te stellen van welk soort vliegen je overlast hebt en kunnen je adviseren in het voorkomen en bestrijden ervan.

Wij maken onder andere gebruik van speciale insectenlampen (vliegenlampen), die zorgen voor een snelle en effectieve bestrijding van vliegen en andere insecten. Deze insectenlampen zijn geschikt voor allerlei verschillende soorten omgevingen, zowel binnenshuis als voor bedrijven. Ook voor bedrijven waar specifieke voorschriften gelden, zoals bedrijven waar voedsel wordt bereid. 

Wij horen graag waarbij we je kunnen helpen! Neem direct contact met ons op via de klantenservice op 085 00 43 681 (gratis) of mail naar klantenservice@hygienic.nl. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier onderaan de pagina.

Terug

Meer Nieuws
& blogs

Gratis bedrijfsscan IPM-knaagdierbeheersing in 2022

Gratis bedrijfsscan IPM 2022

Gratis bedrijfsscan IPM-knaagdierbeheersing in 2022

Lees meer
Kan je purschuim gebruiken om muizen te bestrijden?

Muizen bestrijden met pur?

Kan je purschuim gebruiken om muizen te bestrijden?

Lees meer
Hygiënisch wonen en werken, van dak tot kruipruimte.

Contact Heeft u een vraag?

We gaan veilig en zorgvuldig met je gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring »
Een ogenblik geduld…
arrows-right facebook instagram linkedin whatsapp