Bedrijven De risico’s van ongedierte voor de zakelijke markt


Vorige week schreven wij over de noodzaak van ongediertebestrijding voor bedrijven en hoe bedrijven daardoor worden beïnvloed. In deze blog gaan wij specifieker in op de verschillende risicogebieden.

Wat zijn de verschillende risicogebieden per sector?

Horeca

Hotels

Kantoorgebouwen

Op- en overslagbedrijven

Scholengemeenschappen/

kinderdagverblijven

Keuken

Restaurant en keuken

Keuken en kantine

Verwerking van goederen

Klaslokalen

Magazijn/voedselopslag

Magazijn/voedselopslag

Receptie

Magazijn

Speelruimte

Zone van de bar en het restaurant

Receptie

Werkkamers

Personeelsruimtes

Keuken en kantine

Afwasruimte

Kamers

Vergaderzalen

Kantine

Personeelsruimtes

Afvalcontainers

Wasruimte

IT-ruimte

Afvalopslag/-containers

Parkeerplaats/terrein

Parkeerplaats/terrein

Parkeerplaats/terrein

Welk ongedierte komt voor in deze risicogebieden en welke risico’s brengen zij nou met zich mee?

Knaagdieren

Bij het bestrijden van knaagdieren, zoals ratten en muizen, is de eerste stap om schuilplaatsen in en rondom gebouwen te verwijderen en te voorkomen dat zij toegang hebben tot voedsel, water en onderdak. Veel grote gebouwen (denk aan hotels, kantoorgebouwen en opslagen) hebben veel manieren voor knaagdieren om binnen te dringen. Dit kunnen leidingen, afvoeren, ventilatieopeningen en meer zijn. Een groot risico van knaagdieren is dat zij elektrische kabels kunnen beschadigen en zo brand kunnen veroorzaken. Zij zorgen voor knaagschade in hun zoektocht naar schuilplekken, nestmateriaal en voedsel. Het is belangrijk om regelmatig onderhoud en controles uit te voeren om knaagdieren weg te houden.

Kakkerlakken

Kakkerlakken komen meestal ‘s nachts uit hun schuilplekken om op zoek te gaan naar voedsel. Wanneer er sprake is van een grote plaag, kunnen zij zich ook overdag laten zien. Meestal verstoppen zij zich overdag op donkere plaatsen zoals kieren, spleten, afvoeren, rioleringen en in en tussen materialen en machines. Kakkerlakken zijn te voorkomen door een goede (voedsel)hygiëne te onderhouden. Denk daarbij aan het goed schoonmaken van omgevingen waarin met voedsel wordt gewerkt, het bewaren van voedsel in afgesloten dozen (van hard plastic, want ze kunnen door verpakkingen heen kauwen), en door afvalcontainers goed af te sluiten en regelmatig te (laten) legen.

Vogels

Bij overlast van voedsel is het noodzakelijk om nest- en voederplaatsen te verwijderen in- en rondom gebouwen. Vogels kunnen zich bevinden op (platte) daken, balkons, schoorstenen en dakgoten en richels. Zij moeten geen toegang meer kunnen hebben tot voedsel, water en onderdak. Dat houdt in dat afvalcontainers goed afgesloten moeten zijn en dat er zo min mogelijk stilstaand water aanwezig is. Wat betreft onderdak kunnen er maatregelen getroffen worden op het gebied van vogelwering, waardoor vogels geen toegang meer hebben.

Het belang van ongediertebestrijding

Ongediertebestrijding en -preventie zorgt ervoor dat bedrijven op een veilige manier hun producten en/of diensten kunnen aanbieden. Dit draagt bij aan de hygiëne en voorkomt het uitbreken van ziektes.

Verhoek Hygienic helpt je graag met het opstellen van een ongediertebestrijdingsplan waarbij we bescherming bieden in- en rondom het gebouw en de (voedsel)voorraden en zorgen voor een veilige omgeving voor zowel medewerkers als klanten.

Wij horen graag waarbij we je kunnen helpen. Neem direct contact met ons op via de klantenservice op 085 00 43 681 (gratis) of mail naar klantenservice@hygienic.nl. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier onderaan de pagina.

Terug

Meer Nieuws
& blogs

Gratis bedrijfsscan IPM-knaagdierbeheersing in 2022

Gratis bedrijfsscan IPM 2022

Gratis bedrijfsscan IPM-knaagdierbeheersing in 2022

Lees meer
Kan je purschuim gebruiken om muizen te bestrijden?

Muizen bestrijden met pur?

Kan je purschuim gebruiken om muizen te bestrijden?

Lees meer
Hygiënisch wonen en werken, van dak tot kruipruimte.

Contact Heeft u een vraag?

We gaan veilig en zorgvuldig met je gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring »
Een ogenblik geduld…
arrows-right facebook instagram linkedin whatsapp