Motten Hoe kun je motten tegengaan?

TIP: Lees onze eerdere blog om erachter te komen waaraan je motten kan herkennen. In deze blog geven we je tips voor hoe je overlast door motten kan voorkomen en wat je kan doen als je deze wel als medebewoner hebt.

Motten komen meestal een huis binnen via een open raam of deur. Omdat motten door licht worden aangetrokken, is het aan te raden om ’s nachts ramen en deuren dicht te houden. Indien dit niet gewenst is, kan er gebruik gemaakt worden van horren.

Wanneer motten eenmaal binnen zijn, hebben ze een voorkeur om hun eitjes te leggen op donkere en rustige plekken. Denk hierbij aan een zolder of aan opbergkasten die niet vaak gebruikt worden en waar kleding (of ander textiel) wordt opgeborgen.

Hoe voorkom je motten?

  • Maak regelmatig schoon op verscholen plekken
    Op zolder, achterin opbergkasten en onder grote meubels zijn plekken waar motten hun eitjes kunnen leggen. Stofzuig daarom regelmatig, zodat de eitjes worden weggehaald voordat ze kunnen uitkomen. Leeg vervolgens ook de stofzuigerzak regelmatig, zodat de eitjes ook daadwerkelijk weg zijn.
  • Berg kleding schoon op
    Motten zijn aangetrokken tot vuile kleding. Zorg er daarom voor dat kleding schoon is voordat je dit opbergt.
  • Berg kleding goed op
    Als je kleding of ander textiel voor langere tijd opbergt (bijvoorbeeld wanneer u uw zomerkleding opbergt voor de winter), doe dit dan het liefst in gesloten (plastic) zakken of in koffers.

Ik heb last van motten, en nu?

Probeer na te gaan waar het probleem is ontstaan. Zoals eerder genoemd, kan dit in een kledingkast of opbergkast zijn. Als hier het probleem is ontstaan, zal de kleding of ander textiel daar het meest beschadigd zijn. Maak deze plek vervolgens goed schoon door grondig te stofzuigen en de kleding of ander textiel te wassen.

Er zijn speciale plakstrips te koop die je kunnen helpen bij het beschermen van de kleding of ander textiel. Zie je enkele motten rondlopen of –vliegen, dan kan je de motten tegengaan met een vliegenspray.

Wanneer dit niet voldoende is of je doet dit liever niet zelf, helpen wij je natuurlijk graag! Neem contact met ons op via de klantenservice op 085 00 43 681 (gratis) of mail naar klantenservice@hygienic.nl. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier onderaan de pagina. 

Terug

Meer Nieuws
& blogs

Gratis bedrijfsscan IPM-knaagdierbeheersing in 2022

Gratis bedrijfsscan IPM 2022

Gratis bedrijfsscan IPM-knaagdierbeheersing in 2022

Lees meer
Kan je purschuim gebruiken om muizen te bestrijden?

Muizen bestrijden met pur?

Kan je purschuim gebruiken om muizen te bestrijden?

Lees meer
Hygiënisch wonen en werken, van dak tot kruipruimte.

Contact Heeft u een vraag?

We gaan veilig en zorgvuldig met je gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring »
Een ogenblik geduld…
arrows-right facebook instagram linkedin whatsapp