Zilvervisjes Hoe voorkom je schade door zilvervisjes?

In onze vorige blog is uitgebreid beschreven waaraan je een zilvervisje kunt herkennen. De zilvervisjes komen geregeld voor in vochtige koele ruimtes zoals een kelder, toilet, badkamer en keuken. Zij verbergen zich voornamelijk op onhygiënische plekken en verspreiden eenvoudig ziekteverwekkers. Het voorkomen van zilvervisjes wordt dus zeer zeker aangeraden.

Aangezien de zilvervisjes voornamelijk 's nachts actief zijn, is het lastig om ze te spotten. Deze vorm van ongedierte zit goed verborgen in naden en kieren, achter plinten, maar ook in ventilatieopeningen. Je kunt uitbreiding van de zilvervisjes ten eerste voorkomen door optimale hygiëne toe te passen in je leefomgeving of bedrijfspand. Houd je badkamer, keuken of andere vochtige ruimtes dus schoon om verspreiding van zilvervisjes te voorkomen. Daarnaast wordt aangeraden om de temperatuur zo laag mogelijk te houden.

Ook kunt je het beste vochtbronnen verwijderen, aangezien zilvervisjes niet kunnen overleven onder een relatieve luchtvochtigheid van 50% of minder. Een andere manier is om meer ventilatie toe te passen, zodat de luchtvochtigheid alsnog verlaagd wordt. Tot slot kun je het beste naden en kieren zo veel mogelijk dichten zodat het zilvervisje zich niet verborgen kan houden.

Kortom, door bovenstaande handelingen toe te passen heb je een vergrote kans op het minimaliseren van de verspreiding van zilvervisjes. Ook kun je op deze manier voorkomen dat zilvervisjes binnen je woning of bedrijfspand aanwezig zijn. Wees er dus op tijd bij met het doorvoeren van deze handelingen, zodat je verspreiding kunt voorkomen!

Indien je al last hebt van zilvervisjes kun je gerust contact met ons opnemen via de klantenservice op 085 00 43 681 (gratis) of mail naar klantenservice@hygienic.nl. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier onderaan de pagina.

Terug

Meer Nieuws
& blogs

Gratis bedrijfsscan IPM-knaagdierbeheersing in 2022

Gratis bedrijfsscan IPM 2022

Gratis bedrijfsscan IPM-knaagdierbeheersing in 2022

Lees meer
Kan je purschuim gebruiken om muizen te bestrijden?

Muizen bestrijden met pur?

Kan je purschuim gebruiken om muizen te bestrijden?

Lees meer
Hygiënisch wonen en werken, van dak tot kruipruimte.

Contact Heeft u een vraag?

We gaan veilig en zorgvuldig met je gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring »
Een ogenblik geduld…
arrows-right facebook instagram linkedin whatsapp