Muizen in de winterperiode Niet alleen wij brengen de winterperiode graag warm door, ook de muizen

Muizen houden niet van de winterperiode

Niet alleen wij brengen de winter graag warm door, ook de muizen brengen de winterperiode graag door in een warme omgeving. Favoriete plaatsen waar de muizen dan verblijven zijn bijvoorbeeld spouwmuren, opbergruimtes en plafonds. Muizen kunnen zich nou eenmaal door een ruimte van 5 mm wurmen. Helaas kan het ervoor zorgen dat je binnen een korte tijd een hele plaag ongedierte hebt in je woonhuis of bedrijfspand. Lees onderstaande, wat jij nu al kan doen om dit ongedierteprobleem voor te zijn! Voorkomen is natuurlijk beter dan oplossen!

Tips voor particulieren:

  • Controleer je huis regelmatig op mogelijke toegangswegen die de muizen kunnen gebruiken om jouw huis binnen te komen. 
  • Muizen lopen graag langs wanden en muren. Controleer daar op een vettige substantie genaamd buiksmeer. Kijk waar de sporen naar toe leiden en dicht de openingen. 
  • Laat geen troep of afval rondslingeren. Ons afval is het voedsel van het ongedierte. Ze zijn constant op zoek naar nieuwe voedselbronnen. Sluit het eten in een kast of kelder goed af!

Tips voor bedrijven:

  • Controleer het pand regelmatig en nauwkeurig op gaten. Controleer bijvoorbeeld of de ventilatievoegen zijn voorzien van roosters of voorzie de stootvoegen van bijenbekjes. Slim om ook de buitendeuren met een kier te voorzien van een deurstrip van minimaal 5 mm. 
  • Houd het bedrijfspand en het omliggende terrein vrij van afval! Zoals gezegd: Ons afval is het voedsel voor het ongedierte. Waar afval rondslingert, staan de muizen te dansen!

Kortom: Houd jouw omgeving de koude maanden extra goed in de gaten! Wanneer je last hebt van één muis in huis, zou je kunnen proberen om deze zelf te bestrijden. Helaas komt het in de praktijk niet vaak voor dat er slechts een enkele muis aanwezig is. Wanneer muizen zich eenmaal in een woning hebben gevestigd, zullen ze zich razendsnel voortplanten en schade blijven veroorzaken. Het is dan ook van groot belang dat er zo spoedig mogelijk een muizenbestrijding wordt uitgevoerd. 

Verhoek Hygienic komt graag bij je langs voor een inspectie en een behandeling om je zo snel mogelijk van het muizenprobleem af te helpen. Ook als je niet zeker weet of er muizen aanwezig zijn of wellicht een ander soort ongedierte, helpen we je hier graag mee.

Terug

Meer Nieuws
& blogs

Gratis bedrijfsscan IPM-knaagdierbeheersing in 2022

Gratis bedrijfsscan IPM 2022

Gratis bedrijfsscan IPM-knaagdierbeheersing in 2022

Lees meer
Kan je purschuim gebruiken om muizen te bestrijden?

Muizen bestrijden met pur?

Kan je purschuim gebruiken om muizen te bestrijden?

Lees meer
Hygiënisch wonen en werken, van dak tot kruipruimte.

Contact Heeft u een vraag?

We gaan veilig en zorgvuldig met je gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring »
Een ogenblik geduld…
arrows-right facebook instagram linkedin whatsapp