Kakkerlakken Overlast van kakkerlakken? Dit zijn de risico’s


Waar komen kakkerlakken op af?

Kakkerlakken zijn echte alleseters en eten het gevonden ‘voedsel’ ter plekke op. Ze eten niet alleen voedingsmiddelen, maar ook voedsel dat verrot is en anorganisch materiaal zoals papier en leer. Wanneer er in hun omgeving niks meer beschikbaar is om te eten, zijn ze ook in staat om hun soorgenoten op te eten!

Waar komen kakkerlakken vandaan?

Kakkerlakken kunnen op verschillende manier je huis of bedrijfspand binnenkomen; ze kunnen meeverhuizen via verpakkingsmaterialen, voedsel, gebruikte meubels en elektrische apparaten. De meest voorkomende oorzaak van een kakkerlakkenplaag is echter het gebrek aan hygiëne.

Welke risico’s brengen kakkerlakken met zich mee?

Een kakkerlak lijkt wellicht niet zo gevaarlijk (ze zullen je ook niet aanvallen), maar ze dragen wel allerlei ziekteverwekkers bij zich die ze kunnen overdragen. Ziektes zoals salmonella, dysenterie, gastro-enteritis en tyfus kunnen ze overdragen via hun speeksel, uitwerpselen en vervellingshuiden.

Naast dat kakkerlakken veel ziektes kunnen overdragen zijn zij ook erg onsmakelijk. Ze zien er niet alleen smerig en eng uit, maar ze geven ook een onaangename geur af aan al het voedsel en andere voorwerpen waarmee zij in contact komen. Wanneer een bedrijf last heeft van kakkerlakken en gasten en/of klanten dit ontdekken, kan dit zorgen voor imagoschade. Gasten/klanten zullen dan liever wegblijven, wat resultaat in een dalende omzet. Pak daarom altijd overlast van kakkerlakken aan! Dit geldt ook voor ander ongedierte.

Kakkerlakkenbestrijding

De eerste stap bij het bestrijden van kakkerlakken is om alle kieren en gaten te dichten zodat de kakkerlakken zich hier niet meer kunnen verstoppen. Ook is het belangrijk dat je regelmatig je woning, bedrijfspand en/of gebouw ventileert, aangezien kakkerlakken van vochtige en warme plekken houden.

Het is goed om te weten dat kakkerlakken zich razendsnel kunnen voortplanten. Voor je het weet heb je te maken met een ware plaag. Heb je een kakkerlak voorbij zien komen in jouw woning of bedrijfspand? Zorg er dan voor dat je zo snel mogelijk contact opneemt met een professionele ongediertebestrijder zoals Verhoek Hygienic. Wij zijn gespecialiseerd in het bestrijden van ongedierte zoals kakkerlakken en geven je tevens graag advies voor het nemen van preventiemaatregelen.

Wij horen graag waarbij we je kunnen helpen. Neem direct contact met ons op via de klantenservice op 085 00 43 681 (gratis) of mail naar klantenservice@hygienic.nl. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier onderaan de pagina.

Terug

Meer Nieuws
& blogs

Gratis bedrijfsscan IPM-knaagdierbeheersing in 2022

Gratis bedrijfsscan IPM 2022

Gratis bedrijfsscan IPM-knaagdierbeheersing in 2022

Lees meer
Kan je purschuim gebruiken om muizen te bestrijden?

Muizen bestrijden met pur?

Kan je purschuim gebruiken om muizen te bestrijden?

Lees meer
Hygiënisch wonen en werken, van dak tot kruipruimte.

Contact Heeft u een vraag?

We gaan veilig en zorgvuldig met je gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring »
Een ogenblik geduld…
arrows-right facebook instagram linkedin whatsapp