Horeca Plaagdierbeheersing (ongedierte bestrijding) in de horeca

Een goede naam is een van de meest waardevolle aspecten van een horecabedrijf. Als er ongedierte in het spel komt, kan dit daar grote gevolgen voor hebben.


Ongedierte zoals ratten, muizen, kakkerlakken en (fruit)vliegen bedreigen de hygiëne van jouw horecaonderneming, omdat zij ziekteverspreiders kunnen zijn. Het belangrijkste is daarom om te voorkomen dat er een plaag uitbreekt. Met al meer dan 35 jaar ervaring in de plaagdierbeheersing, helpt Verhoek Hygienic je graag met een grondige en uitgebreide inspectie. Tijdens deze inspectie kijken wij naar de plekken waar het ongedierte kan binnen komen, zich schuil kan houden, welke preventieve maatregelen er eventueel nodig zijn en, indien nodig, welke bestrijdingstechnieken er ingezet moeten worden.

Ratten en muizen

Voor het voorkomen van ratten en muizen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat zij geen toegang hebben tot voedingswaren. Zorg ervoor dat al het voedsel in afgesloten bakken zit en dat er niets blijft liggen in de keuken. Dit geldt ook voor de vuilnisbakken. Deze hebben een grote aantrekkingskracht voor ratten en muizen, dus laat het afval regelmatig ophalen en controleer de vuilnisbakken op gaten/openingen waar de ratten en muizen door naar binnen kunnen.

Kakkerlakken

Een kakkerlak kan zich razendsnel voortplanten. In combinatie met het feit dat ze relatief goed tegen de meeste bestrijdingsmiddelen kunnen (en soms zelfs resistent kunnen worden) zijn ze moeilijk te bestrijden. Ze zijn lichtschuw en verstoppen zich op donkere plekken. Zodra je een kakkerlak bij daglicht ziet, is dit een teken dat de plaag al een tijd aanwezig is. De plekken waar wij de meeste kakkerlakken tegenkomen bij een besmetting zijn:

  • Achter/onder de koelkast/diepvries, bij het warme gedeelte van het motortje/condens bakje
  • Onder of in de oven
  • Onder of in het koffiezetapparaat
  • Tussen de naden en kieren van de keuken

Kakkerlakken kunnen door de kleinste naden en kieren wegkruipen om zichzelf te verstoppen. Onderschat een kakkerlakken probleem niet, als u er één ziet, zijn er altijd meer!

Vliegen

Een vliegenplaag kan zich razendsnel ontwikkelen, waardoor het bestrijden ervan een uitdaging is. Ze kunnen gemakkelijk binnen komen vliegen wanneer er nieuwe goederen geleverd worden en wanneer het afval naar buiten wordt gebracht. Sommige soorten vliegen kunnen zich zelfs binnen enkele dagen ontwikkelen van een eitje tot een volwassen vlieg. Deze eitjes worden meestal gelegd op warme en vochtige plaatsen. Denk hierbij aan vloerputjes en rondom apparatuur.

Net zoals bij ratten, muizen en kakkerlakken is hygiëne het beste middel voor het voorkomen van een plaag. Overrijp fruit en openstaande wijn- en bierflessen trekt vliegen aan. Laat dit dan ook niet open staan. Verder zijn speciale vliegenlampen met een plakplaat een goed bestrijdingsmiddel om de populatie onder controle te houden. Bij grotere populaties is een grondige schoonmaakbeurt aan te raden, dit is vaak voldoende om de vliegen te weren. Mocht dit niet het gewenste resultaat hebben, dan is een bestrijding niet uit te sluiten.

Kortom, zorg ervoor dat je aan het einde van de dag de vuilnisbakken geleegd hebt, opslagplaatsen goed afgesloten zijn en dat ruimtes en materialen zo schoon mogelijk worden achtergelaten!

Indien je last hebt van een plaag, of er alles aan wilt doen om deze te voorkomen, neem dan contact met ons op via de klantenservice op 085 00 43 681 (gratis) of mail naar klantenservice@hygienic.nl. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier onderaan de pagina. 

Terug

Meer Nieuws
& blogs

Gratis bedrijfsscan IPM-knaagdierbeheersing in 2022

Gratis bedrijfsscan IPM 2022

Gratis bedrijfsscan IPM-knaagdierbeheersing in 2022

Lees meer
Kan je purschuim gebruiken om muizen te bestrijden?

Muizen bestrijden met pur?

Kan je purschuim gebruiken om muizen te bestrijden?

Lees meer
Hygiënisch wonen en werken, van dak tot kruipruimte.

Contact Heeft u een vraag?

We gaan veilig en zorgvuldig met je gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring »
Een ogenblik geduld…
arrows-right facebook instagram linkedin whatsapp