COVID-19 Symptonen van het coronavirus (+ tips)

Eerder deze week plaatsten wij een blog over het actuele coronavirus, waarin wij hygiënetips gaven ter voorkoming van het virus. In deze blog gaan wij in op de symtonen ervan en geven we nog een extra tip.

Hoe loop je het virus op?

Je kunt het virus oplopen via iemand anders. Als iemand met het virus besmet is en die persoon hoest of niest, komen er kleine druppeltjes met het virus in de lucht. Als je deze inademt bestaat er een kans dat je ook besmet raakt. Dezelfde druppels kunnen je ook via contact besmetten. Bijvoorbeeld als iemand naast je niest en/of als je iemand een hand geeft. Wanneer je met je hand vervolgens je gezicht aanraakt, kan het virus jouw lichaam binnenkomen. Het is goed om te weten dat het virus buiten een lichaam niet goed kan overleven! De kans is dus zeer klein dat je dit oploopt via bijvoorbeeld de post.

Wat zijn de symptonen van het coronavirus?

  • Koorts (38 graden of hoger) met daarbij:
    • hoesten en/of
    • moeilijk ademhalen

Het kan 5 tot 7 dagen duren voordat de symptonen aanwezig zijn. Je krijgt niet direct klachten van het virus. De klachten kunnen ook eerder beginnen, maar er is een zeer kleine kans dat dit na 14 dagen nog begint.

Tip voor op de werkvloer

Naast onze eerdere tips, is het aan te raden om vaker het raam open te zetten voor frisse lucht. Als je werkt in een kantoortuin, bij een werkplaats of een andere binnenwerkplek is ventilatie extra belangrijk. Na niezen of hoesten blijven (virus)deeltjes namelijk in de lucht zweven, en in een slecht geventileerde ruimte worden deze ook weer door iedereen ingeademd. Ventileren reinigt de binnenlucht en dit maakt de kans op besmetting kleiner!

Heb je bovenstaande klachten of twijfel je? Neem contact op met je huisarts en kijk op de pagina ‘Vragen & antwoorden nieuw coronavirus (COVID-19)’ van het RIVM voor meer informatie.

Terug

Meer Nieuws
& blogs

Welke materialen kan ik gebruiken om muizen en ratten buiten te houden?

Zelf muizen wering aanbrengen!

Welke materialen kan ik gebruiken om muizen en ratten buiten te houden?

Lees meer
Hoe kan ik zelf vlooien bestrijden?

Zelf vlooien bestrijden.

Hoe kan ik zelf vlooien bestrijden?

Lees meer
Hygiënisch wonen en werken, van dak tot kruipruimte.

Contact Heeft u een vraag?

We gaan veilig en zorgvuldig met je gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring »
Een ogenblik geduld…
arrows-right facebook instagram linkedin whatsapp