Zelf bedwantsen bestrijden

Bedwantsen zijn hele vervelende ongedierte waar we enorm veel jeuk en huiduitslag van krijgen. Deze kleine parasieten wil je liever niet in je bed hebben kruipen, dus zal er een bestrijding moeten plaatsvinden. Er zijn mogelijkheden om bedwantsen zelf te bestrijden, maar om de bestrijding zo diervriendelijk en effectief mogelijk te laten verlopen is het verstandig een deskundige in te schakelen.

Zelf bedwantsen bestrijden - Bedwantsenbestrijding - Verhoek Hygienic

Zelf bedwantsen bestrijden

Rode bultjes die verschrikkelijk jeuken, dat betekent maar één ding: je hebt last van bedwantsen! Als je ermee te maken hebt, kom je er helaas niet zomaar vanaf. Bedwantsen bestrijden moet je zo snel mogelijk doen. Wil je bedwantsen zelf bestrijden? Wij vertellen je er alles over!

Vang bedwantsen met de bedwantsenval!

Met een bedwantsenval kun je bedwantsen opsporen. Een bedwantsenval bestaat uit een lijmval met lokstof en een verwarmingselement. Hoe werkt een bedwantsenval?

  1. Zet de bedwantsenval onder je bed en steek de stekker in het stopcontact.
  2. Door de lokstof en de warmte worden bedwantsen aangetrokken.
  3. De bedwantsen lopen in de val en blijven aan de lijm plakken.

Bedwantsenvallen vangen echter niet alle bedwantsen in een kamer. De geur van mensen blijkt altijd nog aantrekkelijker voor bedwantsen dan de lokstof. Daarnaast moet een bedwantsenval meerdere keren worden gezet, omdat eitjes van bedwantsen niet kunnen lopen. Die moeten eerst uitkomen en worden dan in de bedwantsenval gelokt.

Spray tegen bedwantsen

Een bedwantsenspray is een spuitbus met een bestrijdingsmiddel tegen bedwantsen. Een bedwantsenspray pas je toe op alle plaatsen waar de bedwantsen in je huis zich schuilhouden. Hoe werkt bedwantsenspray?

  1. Je dient alle kieren, naden en andere plaatsen te vinden waar de bedwantsen zitten.
  2. Richt en spuit de spray net zolang op de te behandelen plaats totdat het zichtbaar vochtig is. Doet dit op een afstand van ongeveer 20 centimeter met een zwaaiende beweging. Vergeet hierbij geen enkel plekje!
  3. Daarna dien je een tijdje niet schoon te maken op deze behandelde plaatsen, aangezien je anders het bestrijdingsmiddel weghaalt.

Bedwantsen bestrijden met stoom

Bedwantsen kunnen niet tegen hoge temperaturen. Gebruik een stoomapparaat om deze temperatuur te bereiken en stoom het op alle plekken waar bedwantsen zitten. Als je de gewenste temperatuur hebt, dan bestrijd je alle levenstadia van bedwantsen. Dus zowel de volwassen bedwantsen, als de nimfen en eitjes van bedwantsen gaan dood, wat nodig is om effectief bedwantsen te bestrijden. Het voordeel van bedwantsen bestrijden met stoom is dat er geen gebruik wordt gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen.

Waarom lukt bedwantsen zelf bestrijden niet?

Wat mensen vaak doen als ze proberen om bedwantsen zelf te bestrijden, is hun hele huis overhoop halen. Alle spullen worden uit de besmette kamer gehaald, beddengoed en kleding wordt in de was gegooid en bestrijdingsmiddelen tegen bedwantsen worden gekocht in de hoop dat het bedwantsenprobleem binnen no-time is opgelost. Wat is hier mis mee?

  • Door het huis overhoop te halen, geef je bedwantsen juist de kans om zich door het hele huis te verspreiden. Het beste is om de besmette kamer zoveel mogelijk te isoleren en alle spullen te laten staan daar waar het staat. Zo verklein je de kans op een verspreiding van bedwantsen.
  • Bestrijdingsmiddelen als bedwantsenvallen en bedwantsensprays zijn niet effectief genoeg om bedwantsen te bestrijden. De werking van deze bestrijdingsmiddelen kunnen niet op tegen professionele bestrijdingsmiddelen tegen bedwantsen. Ook blijkt dat vaak een behandeling met stoom niet voldoende effectief is.
  • Ongeacht of bestrijdingsmiddelen tegen bedwantsen het juiste resultaat boeken, is het probleem met het zelf bestrijden van bedwantsen dat vele plekken over het hoofd worden gezien waar bedwantsen zich schuilhouden.

Hulp nodig met bedwantsen bestrijden?

Omdat het zelf bestrijden van bedwantsen vaak mislukt, moet als nog een professionele ongediertebestrijder worden ingeschakeld om de bedwantsen te bestrijden. Met dubbele kosten als gevolg, buitenom de tijd en moeite die je er al in had gestoken. Het beste is om direct een ongediertebestrijder zoals Verhoek Hygienic in te schakelen, die precies weten waar bedwantsen zitten en zo elke plek meenemen, wat zorgt voor een effectieve bedwantsenbestrijding.

Nieuws & blogs Wij delen graag onze kennis

Tips om zelf bedwantsen te bestrijden

Bedwantsen

Tips om zelf bedwantsen te bestrijden

Lees meer
Hygiënisch wonen en werken, van dak tot kruipruimte.

Contact Heeft u een vraag?

We gaan veilig en zorgvuldig met je gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring »
Een ogenblik geduld…
arrows-right facebook instagram linkedin whatsapp