Rattenbestrijding

Ratten veroorzaken niet alleen schade, maar vormen ook een ernstig gezondheidsrisico doordat ze meerdere ziektes kunnen overbrengen. Verhoek Hygienic komt graag bij je langs voor een inspectie en een behandeling om je zo snel mogelijk van het rattenprobleem af te helpen. Ook als je niet zeker weet of er ratten aanwezig zijn of wellicht een ander soort ongedierte, helpen we je hier graag mee.

Rattenbestrijding - Particuliere ongediertebestrijding - Verhoek Hygienic

Rattenbestrijding

Ratten veroorzaken niet alleen schade, maar vormen ook een ernstig gezondheidsrisico doordat ze meerdere ziektes kunnen overbrengen. Denk aan de ziekte van Weil, salmonella en E. coli. Daarnaast dragen ze ook ander ongedierte bij zich (vlooien, teken en mijten) en kunnen ze een allergische reactie uitlokken. De bruine rat is het meest voorkomend, maar het kan ook zijn dat je overlast ervaart van de zwarte rat.

Ratten zijn behendige klimmers en ze kunnen goed springen. Daardoor zijn ze in staat om op vele plekken te komen. Ze kunnen zelfs door gaten van 1,5 centimeter heen kruipen! Het is daarom lastig om ervoor te zorgen dat ratten niet kunnen binnenkomen. Laat een professionele rattenbestrijding uitvoeren door een specialist zoals Verhoek Hygienic om er zeker van te zijn dat je geen overlast meer ervaart.

De reden dat ratten dichtbij de mens leven is omdat daar vaak voldoende voedsel te vinden is. Het is belangrijk om voedselvoorraden goed op te bergen en af te sluiten om de ratten niet aan te trekken. Zij knagen zonder problemen door papieren of (zacht) plastic verpakkingen heen.

Een rattenprobleem herkennen

Overdag laten ratten zich niet graag zien, maar aan de onderstaande punten kun je herkennen dat je last hebt van een rattenplaag.

Waaraan herken je een rattenplaag in huis?

  • Je hebt een rat gezien.
  • Uitwerpselen die bij elkaar liggen. Deze zijn langwerpig en hebben een donkere kleur.
  • Kenmerkende geur van muskus en ammoniak
  • Knaagschade. Ratten knagen aan alles, dit kan hout zijn, maar ook plastic en kabels van elektrische apparaten.
  • Krassende geluiden onder de vloer of in de muur
  • Buiksmeer. Dit is vet en vuil dat van hun vacht achterblijft en ziet eruit als vegen en donkere plekken.
  • Nestjes. Deze bevinden zich vaak op beschutte plaatsen zoals in kasten of ergens achter. Vaak bevatten de nestjes jonge ratten.
  • In de tuin. Ratten kiezen plekken uit in de schuur of in een composthoop om te verblijven en nesten te bouwen.

Rattenwering

Wering is een groot aspect van onze rattenbestrijding. Het is een belangrijke stap voor de preventie en bestrijding van ratten. Met wering wordt op langere termijn de kans op overlast door ratten flink verkleind. Wij versperren de openingen en andere toegangswegen, zowel binnen als buiten het huis. Ook geven we je graag advies over hygiëne en opslag van voedsel. Bij een inspectie stellen wij een plan voor je op met betrekking tot de bestrijding, de wering en de preventie.

Rattenwering voeren wij meestal tegelijkertijd uit met de rattenbestrijding. Op onze aangebrachte rattenwering geven wij zes maanden garantie. Let op: dit geldt alleen voor de gaten die door ons zijn gedicht. Mochten het voorkomen dat de ratten toch door deze wering heen knagen, dan komen wij gratis langs om deze opnieuw te dichten.

Rattenbestrijding

In de meeste gevallen wordt er gesproken van een rattenplaag, dit is wanneer er meerdere ratten aanwezig zijn. Het komt weinig voor dat er slechts één rat aanwezig is. Ratten planten zich namelijk snel voort en hebben nesten van 6 tot 10 jongen. Een snelle en effectieve rattenbestrijding zorgt ervoor dat het rattenprobleem niet groter zal worden en dat de overlast afneemt. Verhoek Hygienic helpt je hier graag mee. Weet je niet zeker of je te maken hebt met een muis, rat of wellicht ander ongedierte? Geen probleem, wij gaan het voor je bekijken!

Wat wij voor u kunnen betekenen


Bruine rat - Rattenbestrijding - Verhoek Hygienic
Bruine rat
Bruine rat
Zwarte rat - Rattenbestrijding - Verhoek Hygienic
Zwarte rat
Zwarte rat
Woelrat - Rattenbestrijding - Verhoek Hygienic
Woelrat
Woelrat
Muskusrat - Rattenbestrijding - Verhoek Hygienic
Muskusrat
Muskusrat
Mocht ik in de toekomst toch weer last hebben van ongedierte, dan zal ik Verhoek Hygenic zeker weer inschakelen.

Nieuws & blogs Wij delen graag onze kennis

Welke materialen kan ik gebruiken om muizen en ratten buiten te houden?

Zelf muizen wering aanbrengen!

Welke materialen kan ik gebruiken om muizen en ratten buiten te houden?

Lees meer
De grootste verschillen tussen de ratten en de muizen

Een rat of toch een muis?

De grootste verschillen tussen de ratten en de muizen

Lees meer
Hygiënisch wonen en werken, van dak tot kruipruimte.

Contact Heeft u een vraag?

We gaan veilig en zorgvuldig met je gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring »
Een ogenblik geduld…
arrows-right facebook instagram linkedin whatsapp