Verhoek Hygienic

Samenvatting wekelijkse blogs over muizen en ratten

Samenvatting wekelijkse blogs over muizen en ratten

In deze blog schrijven wij een samenvatting van de afgelopen blogs over muizen en ratten. In onze voorgaande blogs hebben wij besproken:

Bovenstaande onderwerpen worden nogmaals kort samengevat, zodat u een concreet overzicht heeft over hoe u het beste kunt omgaan met ongewenste muizen of ratten. Als u specifieke informatie terug wilt halen, dan kunt u ook gerust op de desbetreffende link in de opsomming klikken.

Week 1: Het gevaar van een rattenplaag

Ratten en muizen kunnen ziektes meebrengen en deze overdragen op zowel u als uw huisdier. Dit kan niet alleen door rechtstreeks contact, maar ook door het inademen van de besmette lucht, het eten van besmet voedsel of als men gebeten of gekrabt wordt door een rat of een muis is de kans groot dat u besmet wordt. Ratten en muizen kunnen dus beiden een risico hebben op uw gezondheid. Daarnaast kunnen zij schade aanleveren aan uw woning dankzij het knagen. Bekijk hier de gehele blog voor meer informatie. 

Week 2: Een ratten- of muizenplaag zelf voorkomen

Om een ratten- of muizenplaag te voorkomen en het gevaar ervan tegen te gaan, is het van belang om de volgende tips goed aan te houden:
1. Maak uw huis of bedrijf regelmatig schoon.
2. Bewaar uw voedselvoorraad in afgesloten ruimtes of opbergdozen
3. Dicht kieren en openingen in uw huis of bedrijf goed af.
4. Zorg dat alle overbodige spullen opgeruimd zijn zodat er geen nestelgelegenheid plaats kan vinden.
5. Zorg dat er geen vochtige plekken zijn in uw huis of bedrijf.

Bekijk hier de gehele blog voor meer informatie. 

Week 3: TIPS: Hoe vang je zelf muizen?

Stap 1: Waar komen de muizen vandaan?

Houdt de muizen in de gaten als je ze voorbij ziet komen. Een muis rent immers rechtstreeks naar de in- / uitgang waar hij vandaag komt indien hij zich bedreigd voelt. Let op: ieder gat waar een markeerstift doorheen past is een ruimte waar ook tevens een muis door heen kan. Houdt dus in de gaten dat u deze gaten dicht voordat u gebruik maakt van een muizenklem. Zie in onze blog hoe u deze gaten het beste kunt dichten.

Stap 2: Waar plaats je de muizenklem?

Plaats de muizenklem op de plaats van delict met de slagkant naar de muur. Op deze manier vergroot u de kans om een muis te vangen. Bent u benieuwd waarom? Dit vindt u in onze blog. 

Stap 3: Hoe plaats je de muizenklem?

Wij raden aan om pindakaas of speculoos te plaatsen op de muizenklem aangezien muizen aangetrokken worden door deze geur. Bij geen vangst zou u ook eventueel originele vette mayonaise kunnen gebruiken.

Bekijk hier de gehele blog voor meer informatie. 

Week 4: TIPS: Hoe vang je zelf ratten?

Stap 1: Waar komen de ratten vandaan?

In veel gevallen trekt u ratten in en rondom uw tuin aan door de volgende factoren die te vinden zijn in uw tuin: een kippenhok, vogelkooi, konijnen of voldoende schuil- en nestelplaatsen. Ook groeit een rattenpopulatie indien er genoeg voedsel aanwezig is.

Stap 2: Hoe maak je een rattenval aantrekkelijk?

  • Wij adviseren om een rattenval aan te schaffen en deze te plaatsen in een rattenkist. Deze professionele rattenvallen kunt u bij ons bestellen en neem hiervoor gerust vrijblijvend contact op!
  • Rattenval prepareren met lokaas. Het meest geschikte lokaas kunt u vinden in onze blog. 
  • Zorg er voor dat u niet teveel lokaas op de rattenval plaatst. Ratten zijn erg slim en indien er teveel lokaas in de rattenval aanwezig is, is de kans groot dat de ratten het van de klem afeten waardoor de klem niet af gaat.

Stap 3: Hoe plaats je de rattenval?

  • Let op: ook ratten lopen strak langs muren, dus plaats de rattenval altijd met de klem naar een muur, wand of hek. 
  • Het beste is om de 5 meter een rattenval te plaatsen met lokaas.
  • Draag latex of andere handschoenen tijdens het plaatsen.

Bekijk hier de gehele blog voor meer informatie. 

Week 5: TIPS: Munt voorkomt muizen

Hekel aan munt

Muizen hebben een hekel aan munt. De geur van munt is dusdanig sterk voor muizen, waardoor zij een rechtsomkeert maken en er een grote kans is dat zij de woning zullen verlaten.

Gebruik van munt

  • Plaats zakjes muntthee op plaats van delict. Maak deze vochtig voordat u hem plaatst.
  • Maak gebruik van een muntplant. Hierbij geven wij het advies om een paar verse takjes van de muntplant op de desbetreffende plekken te plaatsen.

Bekijk hier de gehele blog voor meer informatie. 

Contact

Heeft u ondanks onze tips toch nog overlast van muizen? Of heeft u andere tips of vragen? Neem dan contact op zodat wij u verder kunnen helpen met eventuele maatregelen! Bel met 038 202 26 68 of stuur een e-mail naar info@hygienic.nl. U kunt ook gebruikmaken van het contactformulier op onze website. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.